07. oktober 2024

Nu går byggeriet af Det Grønne Fælleshus i gang

Første spadestik til byggeriet af Det Grønne Fælleshus i Travbyen er taget. Huset bliver bygget som det første i Travbyen og skal danne ramme for bydelens fællesskaber. Samtidig skal det være et testhus for energieffektive byggemetoder- og materialer.
Fokus på fællesskabet

Fællesskab er en af de bærende værdier i Travbyen, og det Grønne Fælleshus bliver omdrejningspunktet for denne vision. Huset bliver ikke bare en bygning, men et sted, hvor Travbyens beboere kan mødes, udvikle nye idéer og skabe et aktivt byliv. Med fokus på at styrke fællesskabet fra starten bliver Det Grønne Fælleshus det første byggeri i Travbyen. Her vil vi skabe rammen for, at fællesskabet får plads til at gro, og at bæredygtige løsninger bliver en del af dagligdagen.

Testhus for alternative materialer

Det Grønne Fælleshus bliver også et testhus for en række materialer og byggemetoder, der skal føres videre til det øvrige byggeri i Travbyen. I Det Grønne Fælleshus tester vi blandt andet muslingeskaller til fundamentet fremfor flamingo. Vi bruger hamp til isolering, og til husets vægge og gulve bruges stampet ler og genbrugstræ. Husets facader bliver blandt andet lavet af genanvendelige materialer, og der kommer solceller på taget. Hele huset er designet til at kunne skilles ad og genanvendes. Med disse byggematerialer og metoder forsøger vi at løfte barren for, hvor energieffektivt man kan bygge og skubbe grænsen for, hvor lavt et CO2-aftryk, der kan opnås.

Kom forbi…

Tag et smut forbi Travbyen og følg udviklingen af Det Grønne Fælleshus. Fra slutningen af oktober udstiller vi mock-ups af vores materialevægge. Her kan du tage et tættere kig på de forskellige facadematerialer, der bruges i byggeriet.